marți, 3 august 2010

Melci cu nuca


Ingrediente:

  • 500 g faina,
  • 2 oua,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g zahar,
  • un varf de sare.
  • 50 g drojdie,
  • 100 ml ulei,
  • esenta de rom,
  • 200 g nuca macinata,
  • 100 g zahar,
  • 1 ou.

Mod de preparare:

Cernem faina.
Pregatim maiaua: punem drojdia intr-un castron. Adaugam 2 lingurite cu zahar, un pic de lapte caldut si faina.
Lasam sa creasca.

Intre timp amestecam oualele cu zaharul si la sfarsit adaugam laptele caldut.
Aceasta compozitie se toarna peste faina, impreuna cu maiaua si se amesteca usor.
Adaugam si un varf de lingurita cu sare si esenta de rom.
Cand s-au omogenizat ingredientele, incepem sa punem cate putin ulei caldut, pana il terminam.
Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cand coca a crescut se imparte in doua.
O parte se intinde  pe o planseta unsa cu ulei, se presara jumatate din nuca macinata si jumatate de zahar.
Se ruleaza si se taie bucatele de 3 cm.

Se repeta operatiunea si cu cealalta coca.

Se pun intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Melcii se vor unge cu ou batut.
Dam la cuptor (incins dinainte) pentru 20-25 minute (trebuie sa se rumeneasca deasupra).


BON APPETIT!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...