joi, 5 august 2010

Dovlecei umpluti


Ingrediente pentru Dovlecei umpluti 


  • 4 dovlecei mici,
  • 1 ceapa,
  • 2 linguri de ulei.
  • 1 ou,
  • 50 g telemea de vaca,
  • 100 g cascaval,
  • sare,
  • piper,
  • 1/2 legatura marar,
  • 1/2 legatura patrunjel,
  • 3-4 rosii.

Mod de preparare:

Dovleceii se spala, se taie in doua si se curata mijlocul cu o lingurita.
Mijlocul dovlecelului se toaca marunt.
Ceapa se curata, se toaca marunt.
Telemeaua de vaca se da pe razatoarea mare, la fel si cascavalul.
Mararul si patrunjelul se toaca marunt.
O rosie se toaca marunt.
Celelalte rosii se vor taia feliute (avem nevoie de 8 felii).

Ceapa se caleste in uleiul incins, se adauga si dovlecelul tocat si se amesteca.
Dupa ce s-au prajit se adauga si rosia taiata cubulete si se mai lasa pe foc 5 minute.
Se da cratita de pe foc si se lasa un pic sa se raceasca.
Adaugam oul batut, telemeaua, jumatate din cascaval si mararul.
Condimentam cu sare si piper.

Dovleceii se pun intr-o tava unsa cu unt.
Se vor umple cu compozitia facuta.
Aranjam cate 2 felii pe fiecare dovlecel si punem cascaval deasupra.

Se dau la cuptor pentru 30 minute.
Servim imediat.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...