Yuppy!!!!
In sfarsit, pot sa spun ca m-am saturat de porumb fiert!
In mod normal, porumbul abia daca se facea de fiert pe la jumatatea lui august.
Si ma refer la cel cultivat de bunicii mei, pentru ca cel din piata, cine stie cum l-or fi plantatat de iese cu 2 luni inainte.
E, anul acesta, am avut surpriza sa se faca mult mai repede.
Reteta, daca se poate numi asa:
Ingrediente:
- 4 porumbi (de lapte),
- 2 litri de apa,
- sare.
Mod de preparare:
Porumbii se curata de frunze, pe care nu le aruncam, le vom pune si pe ele in apa la fiert.
Se curata si de matase, atat cat se poate.
Le rupem un pic varful si se dau in doua.
Daca aveti oala mare, se pot fierbe si intregi.
Se pun pe fundul oalei cateva frunze (multi le spun si panuse), apoi porumbul, iar frunze si apa cat sa se acopere.
Se fierb pentru 20-30 minute, se mai lasa in apa ~ 10 minute dupa ce stingem focul si servim cu sare.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu