luni, 26 iulie 2010

Tort "Diplomat" cu piscoturi


Deci, cam asta este varsta mea!
Fiind tortul meu preferat, nu aveam cum sa nu-l fac de ziua mea.



Ingrediente:

  • 6 oua,
  • 300 g zahar,
  • 200 ml lapte,
  • 2 pachetele gelatina,
  • 2 pachetele intaritor frisca,
  • 500 ml frisca lichida,
  • ~ 30 pioscoturi,
  • 1 compot de ananas,
  • pentru decor: fulgi de ciocolata amaruie si ananas.


Mod de preparare:

Batem oualele spuma, adaugam zahar putin cate putin, apoi laptele.
Punem la fiert pe foc mic pana avem o crema groasa ca o ciulama.
Lasam sa se raceasca.

Desfacem compotul de ananas si punem la scurs fructele.
Intr-un ibric punem zeama de la compot si adaugam pliculetele de gelatina, amestecam  si lasam 15 minute.
Intre timp punem pe foc o oala cu apa  (in care sa incapa ibricul).
Cand au trecut cele 15 minute, punem ibricul in oala cu apa fierbinte si amestecam sa se dizolve bine.
Nu aducem la fierbere gelatina, pentru ca isi pierde calitatile.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp batem frisca cu mixerul si o dam la rece. (nu uitati sa folositi intaritorul de frisca).
In caz ca vreti sa ornati tortul cu frisca, folositi putin mai multa frisca (~ 1000 ml).

Daca s-a racit atat ciulamaua cat si gelatina, le vom amesteca impreuna cu frisca, pana la omogenizare.
Adaugam si bucatelele de ananas (sa fie mici, mici) scurse bine de zeama.

Intr-o forma de tort cu pereti detasabili, incepem sa aranjam piscoturile de jur imprejur (daca nu stau, taiati un pic dint-o parte).
Vom pune si un strat in partea de jos.
Apoi adaugam crema si dam la rece pana a doua zi.
Vom pune folie alimentara deasupra sa nu se usuce crema si sa faca pojghita.

In caz ca nu aveti la indemana o forma de tort cu pereti detasabili, folositi o tava  pe care o vom tapeta cu foli de plastic, inainte udand peretii tavei cu apa.
Si piscoturile vor fi puse dupa ce punem crema.
Pentru ca a doua zi o veti rasturna si trebuie sa avem piscoturile la baza.

A doua zi vom scoate peretele detasabil, ornam cu fructe ( eu am mers tot cu ananas, dar se pot folosi atat banane, portocale, mandarine, chiar si kiwi) si fulgi de ciocolata.

Bon appetit!




PS: In loc de compot de ananas, se poate folosi compot de mandarine sau fructe exotice! Sau si una si alta.

Si sa stiti ca si piciul meu a papat tort.

2 comentarii:

  1. La multi ani fericiti!!
    Foarte bun tortul, ma inscriu la o portie :)
    Petrecere frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult de tot!
    Numai ca petrecerea a fost acum cateva zile.
    Nu am reusit sa postez mai devreme.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...