sâmbătă, 17 iulie 2010

Tort de nuca cu ciocolata si cafea


Ingrediente pentru Tort de nuca cu ciocolata si cafea


Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 9 linguri nuci pisate,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingura cafea praf,
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie.

Crema:
  • 150 g unt,
  • 3 linguri zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 g ciocolata neagra menaj,
  • 4 linguri lapte,
  • 1 lingura cafea praf,
  • 200 ml frisca,
  • esenta rom.

Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 5 linguri zahar,
  • esenta rom.



Mod de preparare:


Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si adaugam treptat nucile, pesmetul, cacaua, cafeaua, coaja si zeama de lamaie.
Apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
Compozitia se pune intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la foc potrivit 40-50 minute.
Dupa ce il scoatem din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se va taia in doua.
In timp ce se raceste blatul facem siropul si crema.

Siropul: se pune apa cu zaharul si esenta de rom pe foc, amestecam pana se topeste zaharul apoi mai lasam sa fiarba ~ 5 minute la foc potrivit.

Crema: Se freaca spuma untul, se adauga zaharul, galbenusurile, ciocolata topita (sa nu fie fierbinte), cafeaua si esenta de rom.
Apoi batem frisca si o adaugam la compozitia de mai sus.

Asamblam tortul: Se va lua o parte din blat, se va insiropa cu jumatate din sirop, se umple cu jumatate din crema.
Punem si cealata parte a blatului pe care o insiropam, dupa care ungem cu crema imprejur si deasupra.

Ornam cu visine (fara samburi bineinteles).

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...