Ingrediente pentru Tort de nuca cu ciocolata si cafea
Blat:
- 6 oua,
- 6 linguri zahar,
- 9 linguri nuci pisate,
- 1 lingura pesmet,
- 1 lingura cacao,
- 1 lingura cafea praf,
- zeama si coaja de la 1/2 lamaie.
Crema:
- 150 g unt,
- 3 linguri zahar,
- 2 galbenusuri,
- 200 g ciocolata neagra menaj,
- 4 linguri lapte,
- 1 lingura cafea praf,
- 200 ml frisca,
- esenta rom.
Sirop:
- 200 ml apa,
- 5 linguri zahar,
- esenta rom.
Mod de preparare:
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si adaugam treptat nucile, pesmetul, cacaua, cafeaua, coaja si zeama de lamaie.
Apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
Compozitia se pune intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la foc potrivit 40-50 minute.
Dupa ce il scoatem din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se va taia in doua.
In timp ce se raceste blatul facem siropul si crema.
Siropul: se pune apa cu zaharul si esenta de rom pe foc, amestecam pana se topeste zaharul apoi mai lasam sa fiarba ~ 5 minute la foc potrivit.
Crema: Se freaca spuma untul, se adauga zaharul, galbenusurile, ciocolata topita (sa nu fie fierbinte), cafeaua si esenta de rom.
Apoi batem frisca si o adaugam la compozitia de mai sus.
Asamblam tortul: Se va lua o parte din blat, se va insiropa cu jumatate din sirop, se umple cu jumatate din crema.
Punem si cealata parte a blatului pe care o insiropam, dupa care ungem cu crema imprejur si deasupra.
Ornam cu visine (fara samburi bineinteles).
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu