Ingrediente pentru Ciuperci cu smantana
- 500 g ciuperci champignon,
- 200 g smantana,
- 1 lingura faina,
- 100 ml supa,
- 3 linguri ulei,
- 50 g unt,
- sare,
- piper.
- 1/2 legatura patrunjel.
Mod de preparare:
Se spala ciupercile, se curata si se taie feliute.
Se incinge uleiul intr-o tigaie destul de incapatoare, se adauga untul si se amesteca pana se topeste.
Se adauga ciupercile si amestecam din cand in cand pana scade zeama lasata.
Adaugam 100 ml supa sau apa in care adaugam o lingurita concentrat de legume.
Separat intr-un bol amestecam smantana cu faina si adaugam peste ciuperci amestecand incontinuu pana se ingroasa sosul.
Condimentam cu sare si piper.
Servim fierbinte cu mamaliguta si patrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu