vineri, 9 iulie 2010

Salata de fasole verde cu cartofi



Ingrediente:

  • 500 g cartofi noi mici,
  • 500 g fasole verde,
  • 2 cepe,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • zeama de la 1/2 de lamaie,
  • un praf de zahar,
  • un praf de sare,
  • un praf de piper,
  • 2 linguri otet de mere,
  • o legatura de patrunjel.


Mod de preparare:


Se spala cartofii, se fierb ~ 20 minute in apa cu sare.
Se scurg si se decojesc.
Se curata fasolea, se spala si se fierbe ~ 20 minute in apa cu sare, dupa care se scurge.
Se curata ceapa, se taie rondele.
Se curata usturoiul si se piseaza.
Ceapa si usturoiul se calesc in ulei, dupa care se adauga cartofii taiati in sferturi.
Se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc 5 minute.

Tigaia cu cartofi se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu fasolea.
Se face un dressing din zeama de lamaie, zahar, otet, patrunjel, sare si piper care se toarna peste salata.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...