Ingrediente:
- 3 oua,
- 50 g zahar,
- 200 g ciocolata neagra (de menaj),
- esenta rom,
- 100 g unt,
- ornare: frisca si fulgi de ciocolata.
Oualele trebuie scoase din frigider cu cateva ore inainte de a va apuca de treaba.
Asezam doua cratite pe foc, una in alta pentru bain-marie, in cea de jos punem apa.
Intre timp separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le frecam bine, adaugam romul.
Untul il taiem bucatele mici si il punem deoparte.
Ciocolata se toaca marunt.
Punem ciocolata in cratita superioara si amestecam pana se topeste.
Adaugam untul si amestecam incontinuu pana se topeste si el.
Se ia cratita de pe foc.
Adaugam galbenusurile si amestecam bine.
Lasam sa se raceasca.
Batem albusul bine, treptat punem zaharul si batem pana obtinem o spuma tare.
In momentul in care ciocolata s-a racit adaugam albusurile cu atentie.
Turnam compozitia in 4 castronase si dam la rece pentru minim 30 minute.
Inainte de servire, ornam cu frisca si fulgi de ciocolata.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu