Este sezonul visinelor!
Nu avem cum sa nu facem si dulceata de visine.
Iata reteta mea. Simpla, dar mult de munca, insa rezultatul merita!
Ingrediente:
- 2 kg visine fara samburi,
- 1,6 kg zahar,
- o lingurita sare de lamaie (zeama de la 1/2 de lamaie).
Mod de preparare:
La 2,4 kg de visine cu samburi va raman in jur de 2 kg de visine fara samburi.
Se curata de codite, se spala visinele si se pun la scurs.
Dupa care se curata de samburi cu un cleste special sau un ac de sigurata.
Pe masura ce se curata se pun int-o oala (eu folosesc una de inox destul de inalta), sa nu pierdem zeama lasata de visine.
Se pune zaharul tos peste ele, amestecam si se lasa cateva ore pana se dizolva zaharul.
Se pune cratita pe foc (nu direct pe flacara).
Se aduna spuma si se fierbe pana cand obtinem consistenta dorita.
Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se pune la borcane care se fierb la bain-marie.
Urmeaza clatitele!
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu