marți, 27 iulie 2010

Ficatei de pui cu smantana


Ingrediente pentru Ficatei de pui cu smantana


600 g ficatei de pasare,
50 ml ulei,
50 ml vin alb,
100 g smantana,
1 lingura faina,
sare,
piper.

Garnitura:

  • 1 varza alba,
  • 1 legatura marar,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri otet de mere,
  • sare,
  • piper.



Mod de preparare:


Ficateii se spala in mai multe ape, dupa care se fierb (max. 2 minute) in apa clocotita.
Se scot si se lasa la scurs.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie, adaugam ficateii si ii prajim pe ambele parti.
Adaugam vinul si lasam 5 minute.
Intre timp amestecam smantana cu o lingura de faina si putina apa si o adaugam peste ficatei amestecand usor sa nu se rupa.
Condimentam cu sare si piper.

Pentru garnitura tocam varza marunt, o frecam cu putina sare, o amestecam cu mararul tocat marunt.
Adaugam 3 linguri ulei si 3 linguri de otet de mere.
Condimentam cu piper si amestecam bine.

Bon Appetit!

PS: In sosul de smantana puteti adauga si 1/2 legatura marar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...