Ingrediente pentru Ficatei de pui cu smantana
600 g ficatei de pasare,
50 ml ulei,
50 ml vin alb,
100 g smantana,
1 lingura faina,
sare,
piper.
Garnitura:
- 1 varza alba,
- 1 legatura marar,
- 3 linguri ulei,
- 3 linguri otet de mere,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Ficateii se spala in mai multe ape, dupa care se fierb (max. 2 minute) in apa clocotita.
Se scot si se lasa la scurs.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie, adaugam ficateii si ii prajim pe ambele parti.
Adaugam vinul si lasam 5 minute.
Intre timp amestecam smantana cu o lingura de faina si putina apa si o adaugam peste ficatei amestecand usor sa nu se rupa.
Condimentam cu sare si piper.
Pentru garnitura tocam varza marunt, o frecam cu putina sare, o amestecam cu mararul tocat marunt.
Adaugam 3 linguri ulei si 3 linguri de otet de mere.
Condimentam cu piper si amestecam bine.
Bon Appetit!
PS: In sosul de smantana puteti adauga si 1/2 legatura marar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu