luni, 12 iulie 2010

Piept de rață cu broccoli


Ingrediente pentru Piept de rață cu broccoli

  • 1 piept de rata (~ 500 g)
  • 1 lingura faina,
  • 500 g broccoli,
  • 3 cepe,
  • 1 cațel de usturoi,
  • 20 g ghimbir,
  • 3+3 linguri ulei,
  • 50 g nuci caju,
  • 2 linguri sos de soia,
  • 2 linguri vin rosu,
  • 100 ml supa,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Se spală carnea și se pune la fiert. 
Eu folosesc oala de presiune (30 minute de fiert).
Se scoate, se lasă să se răcească și se taie fâșii late de 1 cm și se pudrează cu făina.
Se curăță broccoli, se spală și se desface buchețele pe care le opărim în apă cu sare pentru 2 minute.
Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt.

Incingem uleiul într-o tigaie (Wok) și prăjim nucile caju, le vom scoate și le lăsăm deoparte.
Se introduce carnea și se prăjește la foc iute, până ce devine crocantă, se scoate și se păstrează la cald.
Apoi mai adăugăm 3 linguri de ulei și călim ceapa și usturoi, adăugăm ghimbirul tocat mărunt, pe urma broccoli, le prăjim 5 minute amestecând constant.
La sosul de soia, adaugăm vinul și supa (sau apa), se toarnă în tigaie și se amestecă.
Se adaugă apoi carnea și se lasă să se pătrundă 5 minute la foc slab.
Se condimentează cu sare și piper și se presară nucile caju.

Preparatul se servește cu orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...