Ingrediente:
- 300 g orez prefiert,
- 1 ceapa,
- 1 dovlecel,
- 1 morcov,
- 1/2 ardei gras rosu,
- 1/2 ardei gras verde,
- o legatura patrunjel,
- 4 linguri ulei,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Dovlecelul si ardeii se taie fasiute.
Morcovul se curata si se taie cubulete.
Se pune uleiul la incins, se caleste ceapa, apoi adaugam morcovul.
Dupa cateva minute (~ 3), adaugam si dovlecelul si ardeii.
CAnd se inmoaie legumele, adaugam orezul si lasam la calit cateva minute.
Apoi adaugam apa ( la o masura de orez, 3 de apa).
Lasam sa fiarba acoperit, la foc mic.
Cand apa s-a evaporat, condimentam cu sare si piper.
Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu