luni, 5 iulie 2010

Pui cu dovlecei


Ingrediente pentru Pui cu dovlecei


500 g carne de pui (pulpe, copane sau piept de pui),
500 g dovlecei (2 buc),
1 ceapa,
3 linguri cu ulei,
100 ml vin alb,
1 lingura cu faina,
5 linguri cu smantana,
1 lingutita boia iute,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei la foc mic.
Se adauga puiul.
Daca avem pulpe sau copane le crestam si pe o parte si pe alta.
In caz ca avem piept de pui, il taiem fasii lungi.
Se amesteca si se lasa ~ 10 minute.
Adaugam si vinul si mai lasam sa fiarba 10 minute.
Intre timp spalam dovleceii si se taie rondele, se adauga peste carnea de pui si mai lasam ~ 10 minute.
Amestecam faina cu smantana si 50 ml de apa si o adaugam peste pui.
Condimentam cu sare, piper si boia iute.
Lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul.

Servim fierbinte.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...