Ingrediente:
- 200 g unt,
- 300 g zahar,
- 4 oua,
- 300 g faina,
- 1 pliculet praf de copt,
- 4 lingurite zahar pudra,
- 1 pliculet zahar vanilat,
- 200 ml lapte rece,
- 3 linguri de pesmet,
- 1 kg visine (cu samburi).
Mod de preparare:
Incepem cu visinele.
Le curatam de codite, le spalam si le lasam la scurs, dupa care le scoatem samburii.
Freacam spuma untul cu zaharul, adaugam galbenusurile, apoi jumatate din cantitatea cu faina.
Adaugam apoi laptele cate putin si restul de faina in care amestecam praful de copt.
Albusurile se bat spuma si adaugam zaharul vanilat si cele 4 lingurite cu zahar pudra.
Se incorporeaza usor cu o lingura albusurile.
Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (tava de 22 cm).
Presaram deasupra cele 3 linguri cu pesmet dupa care asezam visinele una langa alta.
Se da la cuptor pentru 40-50 minute.
Servim rece pudrata cu zahar.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu