joi, 1 iulie 2010

Chilli con carne

Va plac mancarurile iuti?



Ingrediente pentru Chilli con carne


500 g carne de vita tocata,
4 linguri ulei,
1 ceapa,
4 catei de usturoi,
1 conserva de rosii fara pielita (400 g),
1 conserva de fasole rosie (400 g ),
1 ardei gras verde,
1 ardei iute verde,
1 ardei iute rosu,
1 lingurita chimen,
1 lingurita praf de ardei Cayenne (boia iute),
1 lingurita oregano,
100 ml supa de zarzavat,
sare,
piper,
smantana,
patrunjel.

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Ardeii se vor taia cubulete. Semintele le pastrati in functie de cat de iute doriti mancarea.
Rosiile se vor taia cubulete mici.
Se va pune pe foc o cratita si se va incinge uleiul, se adauga carnea, amestecand ocazional.
Dupa 5 minute adaugam ceapa si amestecam .
Dupa alte 5 minute adaugam ardeiul gras, ardeii iuti, usturoiul.
Adaugam si rosiile impreuna cu sosul lor si supa de zarzavat (sau apa in care adaugam o lingurita de vegeta).
Condimentam cu sare, piper, boia, oregano si chimen.
Dam la cuptor pentru o ora, dupa care adaugam si fasolea rosie si mai dam la cuptor pentru inca 15 minute.

Servim fierbinte cu o lingura de smantana deasupra si ornam cu patrunjel verde.

Bon Appetit!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...