Ingrediente:
700 g aripioare de pui,
5 căței de usturoi,
2 linguri muștar de Dijon,
1 linguriță pastă de roșii,
2 linguri oțet de vin,
100 ml supă de pui (apă),
3 cepe verzi,
sare,
piper,
ulei,
250 g paste cu ouă,
2 linguri mălai,
200 g smântână.
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert pentru paste cu un praf de sare.
Aripioarele se taie în două, se spală bine și se lasă la scurs.
Se curăță și se zdrobește usturoiul într-un castron.
Se adaugă muștarul, pasta de roșii, oțetul și supa de pui (este foarte bună și apa în caz că nu aveți supă).
Se spală cepele verzi și se taie mărunt, un pic pe diagonală să fie mai mari.
Se pune partea albă într-un castronel și cea verde în alt castronel.
Se încinge 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și se prăjesc aripioarele la foc iute, apoi adăugăm 50 ml apă și mai reducem focul.
După 5 minute se adaugă amestecul de usturoi și partea albă de la cepele verzi, se dă în clocot și se lasă 5 minute.
Între timp se pun pastele în apa clocotită și se lasă 2-3 minute respectând indicațiile de pe ambalaj.
Se scurg de apă și se stropesc cu o lingură de ulei de măsline.
Amestecăm mălaiul cu o lingură de smântână și se adaugă peste pui.
Se adaugă și jumătate din frunzele verzi ale cepei, restul păstrând pentru ornat, apoi se toarnă restul de smântână și se condimentează cu sare și piper după gust.
Se amestecă ușor și se mai lasă 2-3 minute pe foc.
Servim fierbinte cu paste și ornăm cu frunze de ceapă verde.
Poftă bună!
PS: Rețeta merge de minune și cu piept de pui.