luni, 27 februarie 2012

Sufleu mămăliguță cu brânză


Ingrediente pentru Sufleu mămăliguță cu brânză


200 g mălai,
200 g brânză telemea (vacă și oaie),
300 g broccoli (pentru un pic de culoare),
2 linguri unt,
1 linguriță rozmarin,
1 linguriță măghiran,
250 g smântână,
4 ouă, 
sare,
piper.

Mod de preparare:

Facem mămăliguța din apă și mălai, care trebuie să fie mai moale.
Se pune la fiert apă cu puțină sare. Promit că revin cu cantități exacte la apă cu prima ocazie când refac mămăliga. Eu mereu o fac din ochi. Eu am un ceaunel în care fac mămăliga, cred că dacă puneți 1 litru și jumătate de apă este ok.
Când este gata se pune într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Brânza telemea se dă pe răzătoare și se presară deasupra mămăliguței.
Broccoli se călește în o lingură de unt. 
Asta în cazul în care este congelat.
Dacă folosiți broccoli proaspăt trebuie fiert un pic înainte de a-l căli în unt.
Se înăbușă timp de 5 minute.
Se condimentează cu sare, piper, rozmarin și măghiran și se mai lasă 1 minut să se întrepătrundă aromele.
Broccoli se aranjează deasupra mămăliguței cu brânză.
Într-un castron batem bine ouăle cu smântâna, după care se toarnă în forma de sufleu peste broccoli.
Se dă la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 35-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se poate servi fierbinte imediat ce se scoate din cuptor, dar și rece este foarte bun.
Poftă bună!

3 comentarii:

  1. I lοvе yоur blog.. νeгy nіce colors & theme.
    Did уou make thіѕ website yourѕelf or did you hire
    ѕomeone to do it for you? Plz answer baсk as I'm looking to design my own blog and would like to know where u got this from. many thanks

    Review my web blog schmuck fotografie studio Techniken

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...