joi, 16 februarie 2012

Piept de pui cu ciuperci și măghiran


Ingrediente pentru Piept de pui cu ciuperci și măghiran


1 kg piept de pui,
3 linguri ulei,
50 g unt,
1 ceapă,
250 g ciuperci,
1 linguriță măghiran uscat,
1/4 linguriță sare,
1/4 linguriță piper negru,
100 g făină,
50 g smântână lichidă.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se tranșează în felii. Dintr-un piept de pui obținem 4 felii.
Se condimenează cu sare și piper.
Fiecare felie de pui se tăvălește prin făină, după care se scutură să cadă excesul de făină.
Se încălzește o tigaie mare la foc mediu și prăjim pieptul de pui în ulei încins pe ambele părți.
Se gătește câte 5-6 minute pe fiecare parte până se rumenește.
Între timp tăiem ceapa vertical în felii subțiri și feliem ciupercile curățate și spălate bine înainte.
Când puiul este gata se scoate pe un paltou și se păstrează la cald.
În tigaie adăugăm untul și călim ceapa pentru 2-3 minute la foc mare amestecând constant.
Când ceapa este gata adăugăm și ciupercile si amestecăm bine.
Lăsăm pe foc pentru 5 minute după care adăugăm smântâna și măghiranul și amestecăm bine.
Readucem puiul în tigaie, se acoperă și se lasă pe foc încă 3-4 minute.
Servim imediat.
Poftă bună!

3 comentarii:

  1. Ii pregatesc si eu fetei mele.Este foarte bun.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. De cele mai multe ori gătim gândindu-ne numai la copii.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. If somе οne nеeds to be upԁatеd with hоttеst teсhnologies
    therеfοгe hе must be
    ρay a quіcκ visit thiѕ ωeb site аnԁ be uρ to date every
    day.

    my page schmuck fotografie studio-Beleuchtung

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...