marți, 21 februarie 2012

Omletă irlandeză



Ingrediente:


6 ouă,
2 cartofi potriviți,
o legătură ceapă verde,
o cană și jumătate brânză Cheddar,
o linguriță sare,
1/8 linguriță piper negru proaspăt măcinat,
o lingură unt.


Mod de preparare:


Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare. Se fierb cu tot cu coajă, deci trebuiesc spălați bine.
Se fierb pentru 20 minute după care se lasă să se răcească.
Se curăță de coajă și se zdrobesc.
Amestecăm cartofii cu gălbenușurile, ceapa verde tocată mărunt, brânza Cheddar rasă.
Condimentăm cu sare și piper.
Într-un castron separat, batem bine albușurile spumă, după care se adaugă la amestecul de cartofi și se amestecă ușor cu o spatulă.
Topim untul într-o tigaie care poate fi dată și la cuptor.
Adăugăm omleta și lasăm la foc mic pe aragaz pentru 3-4 minute.
Apoi se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 200 grade C) pentru 20-25 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se servește imediat.
Poftă bună!

Un comentariu:

  1. Gгeetings! Τhis iѕ my fiгst viѕit to your
    blog! We aгe a colleсtion of volunteers and starting
    a new рrojеct in a community in thе samе niche.
    Your blog providеd us uѕeful infоrmation to work оn.

    You haνe ԁοne a wonԁerful ϳob!


    Looκ іnto my blοg; schmuck fotografie studio los angeles

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...