marți, 7 februarie 2012

Supă cremă de gulii


Ingrediente pentru Supă cremă de gulii

2 gulii,
2 cartofi,
1 ceapă,
1 lingură ulei,
2 gălbenușuri,
50 ml lapte,
50 g smântână,
50 g brânză cheddar,
sare,
crutoane,
pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Curățăm și spălăm guliile, cartofii și ceapa, după care se taie bucățele nu foarte mici și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare și o lingură de ulei.
După aproximativ 15 minute de când începe apa să clocotească, legumele sigur au fiert.
Dar le încercăm mai bine înainte să oprim focul.
Strecurăm legumele, dar oprim și zeama.
Pasăm legumele cu blenderul apoi adăugăm zeama în care au fiert.
Eu nu am adăugat-o pe toată să nu iasă supa prea moale.
Se pune din nou pe foc și când începe să fiarbă  adăugăm gălbenușurile bătute bine cu lapte și smântână. 
Batem bine cu un tel până la omogenizare.
După ce oprim focul adăugăm brânza Cheddar dată pe răzătoare, oprind câte un pic pentru ornare.
Condimentăm cu sare.
Servim fierbinte cu  crutoane și ornăm cu brănză Cheddar și pătrunjel verde.

Poftă bună!

Un comentariu:

  1. If sоme onе wishes expeгt vіeω conсеrning
    blοgging aftеr that i recommend him/hеr to pay a visit this weblog, Keep
    up the pleаѕant job.

    Cheсk out my website schmuck fotografie studio props

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...