Cuvântul Coleslaw a intrat în limba engleză din limba olandeză în anii 1700 adică Koolsla înseamnă varză și SLA înseamnă salată. De atunci acest fel de salată este prezent aproape la fiecare picnic sau grătar.
1/4 varză albă,
o ceapă mică roșie,
3 morcovi,
2 mere roșii,
o legătură mică de pătrunjel,
zeama de la o lămâie,
o lingură muștar,
3 linguri maioneză,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Toate legumele se taie fie cu un cuțit, fie cu răzătoarea Borner.
De la varză se înlătură cotorul și frunzele exterioare și se taie fin.
Ceapa și morcovii se curăță, merele se curăță de căsuța cu sămburi și se păstrează coaja.
Morcovii și merele se taie bețișoare, ceapa se taie fideluță.
Merele imediat ce se curăță se stropesc cu zeama de lămâie să nu oxideze.
Într-un castron mare amestecăm legumele cu maioneza, muștarul și pătrunjelul tăiat mărunt.
Condimentam cu sare și piper.
Servim imediat lângă friptura preferată.
Poftă bună!
PS: Se poate folosi atât varză albă cât și varză roșie.