miercuri, 19 octombrie 2011

Tort Alfonsina



Ingrediente pentru Tort Alfonsina


Blat:
5 gălbenușuri,
5 albușuri,
300 g zahăr,
260 g făină,
10 g praf de copt,
40 g cacao,
100 ml lapte.

Sirop:
500 ml apă,
250 g zahăr,
2 feliuțe de lămâie.

Crema:
250 g mascarpone,
500 ml frișcă,
300 g fructe de pădure,
50 g zahăr.

Ornare:
fructe de pădure,
30 g ciocolată neagră,
2 linguri nutela,
1 lingură cacao,
2 linguri apă,
2 linguri zahăr.

Mod de preparare:

Batem bine 5 albușuri cu 150 g zahăr și separat 5 gălbenușuri cu 150 g zahăr.
 Amestecăm ușor albușurile cu gălbenușurile.
Intr-un castron cernem făina, cacaua, praful de copt și se adaugă peste ouă, alternând cu laptele.
Compoziția se pune într-o formă rotundă de tort unsă.
Se dă la cuptor (preîncălzit) la 180 grade pentru 50-60 minute.
Se verifică cu o scobitoare, dacă scobitoarea iese curată înseamnă că este gata.
Se lasă la răcit.

Siropul se va face imediat ce băgați tortul la cuptor, să aibe timp să se răcească și el.
Amestecăm apa cu zahărul și se pune pe foc să dea câteva clocote. După preferință puteți adăuga felii de lămâie sau esență de rom.

După ce s-a răcit blatul și siropul, ne apucăm de cremă.

Fructele de pădure se amestecă cu 50 g zahăr și se pun pe foc 2-3 minute.
Frișca se bate bine până se leagă, se adaugă mascarpone și fructele de pădure (răcite), nu uitați să păstrați câteva pentru la ornat.

Blatul se va tăia în trei părți egale.
Siropul se va împărți în trei doar avem trei blaturi.
Crema deasemenea se va împărți în trei, un pic mai multă pentru deasupra pentru că trebuie și pe lateral.

Însiropăm primul blat, punem o treime din cremă, aranjăm ușor al doilea blat, îl însiropăm, punem crema, apoi ultimul blat și crema.

Se ornează cu fucte de pădure și glazura de ciocolată .
Pentru glazura de ciocolată vom topi 30 g ciocolată neagră împreună cu 2 linguri de nutela, o lingură de cacao, 2 de zahăr și 2 de apă.

Se servește a doua zi.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...