luni, 24 octombrie 2011

Porc Stroganoff




Ingrediente pentru Porc Stroganoff


350 g file de porc,
2 linguri ulei,
25 g unt,
2 lingurițe boia de ardei,
250 g ciuperci,
1 cățel de usturoi,
1/2 linguriță ienibahar,
150 ml smântână,
o lingură zeamă de lămâie,
sare,
piper,
pătrunjel verde,
300 g tagliatelle .

Mod de preparare:

Carnea se curăță de orice membrană, se taie în fâșii lungi de 5 cm și late de 1cm.
Se condimentează carnea cu sare și piper proaspăt măcinat.
Se încinge uleiul într-o cratiță care nu lipește și se adaugă carnea. 
Se amestecă tot timpul până carnea se rumenește, atenție să nu o prăjiți mai mult decât trebuie - focul trebuie să fie iute.
Când carnea este gata se scoate și se păstrează la cald.
În cratița în care am prăjit carnea, adăugăm untul și călim ceapa tocată mărunt.
Când ceapa devine aurie, adăugăm boiaua, amestecăm bine, apoi ciupercile tăiate felii.
Se lasă la foc mare pentru un minut, amestecând tot timpul.
Se adaugă carnea și se mai reduce focul.
Se condimentează cu ienibahar și usturoiul tocat mărunt și se stinge cu 100 ml apă.
Se lasă pe foc 5 minute după care adăugăm smântâna.
Se condimentează cu sare, piper și zeama de lămâie.
Servim fierbinte pe pat de tagliatelle.

Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...