Ingrediente pentru Ardei iuți în oțet
1
kg ardei iute,
4
lingurițe zahăr,
4
lingurițe sare,
600
ml otet,
1200
ml apă,
o
bucată hrean,
o
bucată țelină,
boabe
de piper,
boabe
de muștar.
Mod
de preparare:
Ardeii
se spală și se mai taie din codițe dacă sunt mai mari (eu de data
asta nu le-am tăiat pentru că întotdeauna ne chinuim să-i scoatem
din sticluțe- așa având coada mai mare poate îi apucăm mai
repede).
Se
îndeasă cu grijă în sticle (de preferat cu gâtul mai larg).
Într-o
cratiță amestecăm oțetul cu apa, sarea și zahărul și o punem
pe foc până se dizolvă atât sarea cât și zahărul.
În
fiecare sticlă punem câteva boabe de muștar și de piper, turnăm
amestecul de apă cu oțet și adăugăm la fiecare sticlă câte o
bucățică de hrean si una de țelină.
Se
pune capacul la sticle și se bagă în cămară.
Vor
fi foarte buni la iarnă când nu vom avea la îndemână ardei iuti
verzi.
Cam
așa vor arăta după minim 3 zile.
I thіnk this іs onе οf thе most vitаl info for mе.
RăspundețiȘtergereAnd i'm glad reading your article. But should remark on few general things, The site style is wonderful, the articles is really excellent : D. Good job, cheers
Review my web-site; schmuck fotografie studio liefert