luni, 3 octombrie 2011

Chifteluțe marinate


Ingrediente pentru Chifteluțe marinate

    1 kg carne tocată de porc,
    o ceapă mai mare,
    1 morcov,
    1 cartof mai mare,
    5 căței de usturoi,
    3 linguri ulei,
    2 ouă,
    2 linguri pesmet,
    1 legătură mărar,
    1 legătură pătrunjel,
    ulei pentru prăjit.

    SOS:
    1 ceapă potrivită,
    3 căței de usturoi,
    3 linguri ulei,
    5-6 roșii coapte dolofane,
    3 foi de dafin,
    sare,
    piper.



Mod de preparare:



Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în uleiul încins.

Când ceapa devine aurie, adăugăm morcovul dat pe răzătoarea mică.

Amestecăm carnea tocată cu ceapa călită împreună cu morcovulcartoful curățat de coajă și dat pe răzătoarea mică (crud), ouălele, usturoiul pisat, verdeața tocată.
Se amestecă bine ingredientele, adaugăm la sfârșit pesmetul și condimentăm cu sare și piper.
Se fac chifteluțe cu mâna udă și se prăjesc pe ambele părți în ulei încins.

Intr-o crăticioară călim ceapa până devine aurie, adăugăm usturoiul pisat și  roșiile tocate foarte mărunt fie cu robotul, fie cu mâna (oricum le-ți toca, să nu aruncați coaja).
Se pune un pahar de apă , foile de dafin și se condimentează cu sare și piper.
Se lasă pe foc 10 minute să fiarbă încet, după care adăugăm chifteluțele și mai lăsăm 2-3 minute.
Servim fierbinte.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...