Ingrediente pentru Chifteluțe marinate
1 kg
carne tocată de porc,
o ceapă
mai mare,
1
morcov,
1 cartof
mai mare,
5
căței de usturoi,
3
linguri ulei,
2 ouă,
2
linguri pesmet,
1
legătură mărar,
1
legătură pătrunjel,
ulei
pentru prăjit.
SOS:
1 ceapă
potrivită,
3 căței
de usturoi,
3
linguri ulei,
5-6 roșii coapte dolofane,
3 foi de
dafin,
sare,
piper.
Mod
de preparare:
Ceapa
se curăță, se toacă mărunt și se călește în
uleiul încins.
Când
ceapa devine aurie, adăugăm morcovul dat pe răzătoarea mică.
Amestecăm carnea
tocată cu
ceapa călită
împreună cu morcovul, cartoful
curățat de coajă și dat pe răzătoarea mică (crud), ouălele,
usturoiul pisat, verdeața tocată.
Se
amestecă bine ingredientele, adaugăm la sfârșit pesmetul
și condimentăm cu
sare și
piper.
Se
fac chifteluțe cu
mâna udă și
se prăjesc pe
ambele părți în
ulei încins.
Intr-o
crăticioară călim
ceapa până devine aurie, adăugăm usturoiul pisat și roșiile tocate foarte mărunt
fie cu robotul, fie cu mâna (oricum le-ți toca, să nu aruncați
coaja).
Se
pune un pahar de apă ,
foile de dafin și
se condimentează cu sare și
piper.
Se lasă
pe foc 10 minute să fiarbă încet, după care adăugăm
chifteluțele și mai lăsăm 2-3 minute.
Servim
fierbinte.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu