Ingrediente pentru Ragout Bologna
300
g carne de porc,
300
g carne de vițel,
50
ml ulei,
o
ceapă,
un
morcov,
2-3
tije de țelină,
1
cuișor,
200
g ciuperci,
2-3
ficăței de pui,
un
cățel de usturoi,
o
lingură pastă de tomate,
o
cană de smântână,
sare,
piper.
Opțional:
300 g carne de vită.
Mod
de peparare:
Carnea
se curăță de pielițe, de grăsime și se taie cubulețe.
Se
prăjește bine în ulei încins.
Între
timp curățăm ceapa și o tăiem mărunt. Morcovul se curăță de
coajă și se taie cubulețe. Tijele de țelină se taie bucățele.
Când
s-a dus toată zeama lăsată de carne, adăugăm un cuișor, ceapa,
morcovul și tijele de țelină, lăsând să se călească un pic
după care acoperim totul cu apă (de preferat apă caldă).
Lăsăm
să fiarbă o oră la foc mic.
Între
timp curățăm și spălăm bine ciupercile. Dacă sunt mai mici le
dăm în două, dacă sunt mai mari se feliază.
Ficățeii
de pui se curăță de pielițe si se rup în două.
Adăugăm
ciupercile la jumătatea orei de fierbere împreună cu ficățeii și
usturoiul tocat mărunt.
După
ce a fiert o oră carnea adăugăm pasta de tomate.
Mai
lăsăm pe foc pentru încă 15 minute.
Condimentăm
cu sare și piper.
Smântâna
se pune fie la servire, fie se amestecă înainte să oprim focul.
Servim
fierbinte și ornăm cu frunze de țelină.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu