vineri, 7 octombrie 2011

Ragout Bologna



Ingrediente pentru Ragout Bologna


300 g carne de porc,
300 g carne de vițel,
50 ml ulei,
o ceapă,
un morcov,
2-3 tije de țelină,
1 cuișor,
200 g ciuperci,
2-3 ficăței de pui,
un cățel de usturoi,
o lingură pastă de tomate,
o cană de smântână,
sare,
piper.
Opțional: 300 g carne de vită.

Mod de peparare:

Carnea se curăță de pielițe, de grăsime și se taie cubulețe.
Se prăjește bine în ulei încins.
Între timp curățăm ceapa și o tăiem mărunt. Morcovul se curăță de coajă și se taie cubulețe. Tijele de țelină se taie bucățele.
Când s-a dus toată zeama lăsată de carne, adăugăm un cuișor, ceapa, morcovul și tijele de țelină, lăsând să se călească un pic după care acoperim totul cu apă (de preferat apă caldă).
Lăsăm să fiarbă o oră la foc mic.
Între timp curățăm și spălăm bine ciupercile. Dacă sunt mai mici le dăm în două, dacă sunt mai mari se feliază.
Ficățeii de pui se curăță de pielițe si se rup în două.
Adăugăm ciupercile la jumătatea orei de fierbere împreună cu ficățeii și usturoiul tocat mărunt.
După ce a fiert o oră carnea adăugăm pasta de tomate.
Mai lăsăm pe foc pentru încă 15 minute.
Condimentăm cu sare și piper.
Smântâna se pune fie la servire, fie se amestecă înainte să oprim focul.

Servim fierbinte și ornăm cu frunze de țelină.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...