Ingrediente:
5 ouă,
1 pachet unt / margarină
500 g zahăr,
300 g nucă,
150 g biscuiți,
5 foi napolitane.
Mod de preparare:
Ouăle se bat spumă cu 250 g zahăr.
Se adaugă untul moale (la temperatura camerei) și se freacă bine.
Se adaugă nucile tocate (mai bine zis măcinate fie cu mașina specială de nucă, fie cu robotul de bucătărie).
Restul de zahăr (250 g) se va pune pe foc să se topească.
Când s-a caramelizat tot zahărul vom adăuga câte puțin din compoziția de ouă, amestecând incontinuu.
La sfârșit vom adăuga biscuiții măcinați și amestecăm bine până la omogenizare.
Cu această cremă vom umple foile de napolitane.
Eu am folosit 5 foi cu dimensiunile de aproximativ 30 cm x 20 cm.
Se ambalează în hârtie, se presează și se dă la rece.
Se servește a doua zi, tăiată în bucățele după bunul plac.
Poftă bună!
mihaela complimente pentru retete.am facut prajitura boema.a iesit foarteeeeeeeeeeeeeee buna.iti multtumesc din suflet pentru retete.
RăspundețiȘtergereMa bucur din suflet!
RăspundețiȘtergereSper sa fac in continuare prajituri mult mai bune.
Pupici
I drop a comment when I like а artіclе on а site or if I
RăspundețiȘtergerehave sοmething to contribute to the discuѕsion.
It's triggered by the sincerness communicated in the article I browsed. And after this article "Napolitane cu crem� caramel și nuc�. I was actually excited enough to post a thought :) I actually do have 2 questions for you if you tend not to mind. Is it only me or do some of the comments come across like left by brain dead folks? :-P And, if you are writing on additional social sites, I'd like to keep up
wіth еνeгything fresh you hаve to рost.
Could you make а list all of your public pages like youг linκеԁin
profilе, Fаcebook page oг tωitter feed?
Feel free to ѵisit my wеb page - fotografie studio schmuck-Sets