Ingrediente:
- 200 g zahar,
- 500 ml lapte gras,
- 500 ml frisca lichida,
- 100 g zahar,sare,
- zahar vanilat,
- 150 g ciocolata menaj,
- 8 galbenusuri.
Mod de preparare:
Stiu ca acest preparat se face in forme individuale, dar este un pic mai complicat cu caramelizarea zaharului.
De aceea aceasta crema eu o fac intr-o cratita rotunda mare si o servesc ca pe felia de tort.
In cratita se adauga 200 g zahar si 2 linguri de apa.
Se lasa pe foc mic pana se caramelizeaza tot zaharul.
Ar fi bine sa evitati sa amestecati in zahar (se va lipi zaharul pe lingura), puteti rasuci cratita din cand in cand.
Dupa ce s-a caramelizat tot zaharul, rasucim cratita in asa fel incat sa ajunga compozitia si pe peretii laterali ai cratitei.
Incingem cuptorul la 170 grade celsius.
Intr-o oala adaugam frisca lichida, laptele, 100 g zahar, zaharul vanilat si un praf de sare.
Se pune pe foc si se lasa pana da in fiert.
Adaugam in oala ciocolata taiata bucatele mici si amestecam pana se topeste.
Galbenusurile se bat separat pana la omogenizare, in care se adauga amestecul de lapte, un pic cate un pic cu un polonic.
Compozitia se va turna in cratita in care am caramelizat zaharul.
Se da la cuptor pentru 25-30 minute.
Se va lasa sa se raceasca 1 ora pana la servire sau se da la frigider pentru a doua zi.
PS:
Se poate pudra cu zahar brun si carameliza usor cu o lampa speciala sau sub grilul aragazului.
Varianta asta n-am incercat-o,oare cat de bun o fi?
RăspundețiȘtergereeste intradevar mai deosebita!
RăspundețiȘtergereEu una o prefer cu ciocolata!