luni, 13 septembrie 2010

Semilune cu iaurt


Ingrediente:

  • 3 oua,
  • 250 g zahar,
  • 3-4 linguri cu iaurt,
  • 200 g unt/margarina,
  • 800 g faina,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • coaja de la 1 lamaie/ portocala.


Mod de preparare:


Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam coaja de lamaie sau portocala, untul frecat spuma, iaurtul, 1/2 din faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam si albusurile spuma, apoi restul de faina.

Se framanta coca foarte bine, se intinde o foaie de grosimea unui deget.
Se taie cu un pahar. Fiecare rotund se taie la randul sau la mijloc ca sa formeze semilune.
Se pun intr-o tava unsa cu unt si se coc ~ 15-20 minute la foc potrivit.

Servim pudrate cu zahar sau/si cacao.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...