joi, 23 septembrie 2010

Rata pe varza noua


Ingrediente pentru Rata pe varza noua

  • 500 g carne de rata (piept, copane sau aripi),
  • o varza (2 kg),
  • o ceapa,
  • 5 linguri ulei,
  • 2 linguri unt,
  • 2 cani supa,
  • o cana suc de rosii,
  • o lingurita boia,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • marar.

Mod de preparare:

Carnea de rata se spala bine si se pune la fiert.
Intre timp tocam varza marunt, o frecam cu putina sare si se lasa sa se inmoaie.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei.
Varza se stoarce de zeama si se adauga peste ceapa.
Amestecam bine, adaugam 2 cani de supa (strecuram supa in care am in care am fiert carnea).
Lasam la foc potrivit (pe aragaz), amestecand din cand in cand.
Se poate pune si la cuptor dar dureaza mult mai mult si parca si gustul este mai bun cand este pe aragaz.
Carnea se va praji in 2 linguri ulei si 2 linguri de unt.
Cand varza s-a inmuiat bine (dupa ~ 30 minute), adaugam sucul de rosii si boiaua.
Daca mai este nevoie, se poate adauga supa.
Adaugam bucatile de carne peste varza si amestecam sa acoperim carnea cu varza.

Condimentam cu sare si piper, cimbru si marar.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...