Ingrediente pentru Pârjoale moldovenești
100 g franzela,
2-3 cartofi mici,
2 cepe,
1-2 oua,
1 legatura de marar,
usturoi dupa gust,
sare,
piper,
ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Carnea se da prin masina de tocat de doua ori.
Franzela se inmoaie in apa rece, se stoarce bine si se da si ea prin masina de tocat.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei.
Cartofii se fierb si se dau si ei prin masina de tocat.
Amestecam carnea cu franzela, cartofii, oualele, ceapa, mararul tocat marunt si usturoiul pisat.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Amestecam bine ingredientele, dupa care formam parjoalele ( cam la fel ca si chiftelele, numai ca sunt mai mari, lunguiete si plate).
Se dau prin faina sau se pot da apoi prin ou batut si pesmet.
Se prajesc incet pe ambele parti in uleiul incins.
Se servesc cu piure de cartofi si se pot stropi cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu