miercuri, 29 septembrie 2010

Cartofi cu sos gribiche

Un sos din bucataria frantuzeasca de care am auzit de curand!
Se poate servi atat cu cartofi cat si cu pui sau peste.




Ingrediente:
  • 500-700 g cartofi,
  • sare,

Sos:
  • 1 ou,
  • 1 lingurita mustar de Dijon,
  • 30 ml ulei,
  • 1 lingurita otet de vin,
  • 1 lingurita suc de lamaie,
  • 1 castravete murat,
  • 1 lingura capere,
  • 1 lingura patrunjel verde tocat,
  • 1 lingura tarhon verde tocat (sau 1 lingurita daca este uscat),
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Cartofii se curata de coaja, se taie bucati potivite si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
Atentie cat se fierb sa nu cumva sa-i faceti piure.

Oul se pune la fiert numai 3 minute de cand incepe apa sa fiarba (trebuie sa fie galbenusul moale).

Punem oul intr-un castron si il maruntim cu o furculita, adaugam mustarul si uleiul si amestecam bine.
Continuam sa adaugam sucul de lamaie, otetul, amestecand incontinuu, apoi verdeata, caperele si castravetele tocat foarte fin.

Condimentam cu sare si piper.

Cand s-au racit cartofii adaugam sosul peste ei si amestecam usor.

O garnitura excelenta la orice fel de  friptura!

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...