miercuri, 8 septembrie 2010

Piept de rață în sos picant



Ingrediente pentru Piept de rata in sos picant

  • 1 piept de rata,
  • 100 ml ulei,
  • 1 ceapa mare,
  • 1/2 telina mica,
  • 200 g castraveciori,
  • 1 lingura bulion,
  • 1 lingura faina,
  • 100 ml vin,
  • 1/2 lingurita mustar iute,
  • 2 linguri otet de vin,
  • 1 foaie de dafin,
  • cimbru,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Rata mea fiind batrana am pus-o la fiert (mamaia, ca de la ea o am, cand taie le taie pe cele mai mari si asta inseamna ca sunt si cele mai batrane).
Oricum e buna si asa.
Sau se poate face o marinata si lasata peste noapte la macerat.
Marinata trebuie sa contina: 1 ceapa, 1 telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, 2-3 foi de dafin, 100 ml vin rosu si sare.
Pieptul de rata se feliaza, se prajeste in ulei pe ambele parti.
Scoatem bucatile de carne din cratita, iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam telina tocata marunt, faina, bulionul si stingem cu 1-2 cani de apa (sau zeama de la marinata).
Adaugam bucatile de carne.
Adaugam castravetii curatati de coaja si tocati foarte marunt (sau da-ti pe razatoarea mica).
Se adauga cimbru dupa gust, foaia de dafin, piper, mustar si lasam la foc mic 10-15 minute.
Pe urma adaugam vinul, otetul si condimentam cu sare.
Servim fierbinte cu garnitura de cartofi natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...