Ingrediente pentru Friptura de vita baronesse cu pere
- 1 kg carne vita,
- 3 catei de usturoi,
- 2 cepe, 1 morcov,
- 200 ml vin rosu,
- 2 linguri bulion,
- o lingurita rozmarin,
- 5 linguri ulei,
- 250 gr ciuperci,
- 3 pere,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se curata si se taie in sferturi ceapa si usturoiul. Se curata morcovul si se taie rondele.
Carnea se condimenteaza cu piper si se prajeste in 3 linguri de ulei pe toate partile. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovul si se prajesc in continuare ~10 minute. Se adauga rozmarinul, 150 ml de vin si cele 2 linguri de bulion.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 1 ½ ore la 200 grade.
Perele se taie in doua, se scoate cotorul si se taie feliute.
Ciupercile se prajesc intr-o tigaie in 2 linguri de ulei, apoi se adauga perele, se stinge cu restul de vin si se fierb putin. Se adauga si sosul in care a stat carnea la cuptor.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se feliaza bucata de carne si se serveste alaturi de sosul cu legume.
Bon Appetit!
Foarte interesanta reteta.
RăspundețiȘtergere