vineri, 3 septembrie 2010

Friptura de vita baronesse cu pere


Ingrediente pentru Friptura  de vita baronesse  cu pere


  • 1 kg carne vita, 
  • 3 catei de usturoi, 
  • 2 cepe, 1 morcov, 
  • 200 ml vin rosu, 
  • 2 linguri bulion, 
  • o lingurita rozmarin, 
  • 5 linguri ulei,  
  • 250 gr ciuperci, 
  • 3 pere, 
  • sare, 
  • piper.

Mod de preparare:

Se curata si se taie in sferturi ceapa si usturoiul. Se curata morcovul si se taie rondele.
Carnea se condimenteaza cu piper si se prajeste in 3 linguri de ulei pe toate partile. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovul si se prajesc in continuare ~10 minute. Se adauga rozmarinul, 150 ml de vin si cele 2 linguri de bulion.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 1 ½ ore la 200 grade.
Perele se taie in doua, se scoate cotorul si se taie feliute.
Ciupercile se prajesc intr-o tigaie in 2 linguri de ulei, apoi se adauga perele, se stinge cu restul de vin si se fierb putin. Se adauga si sosul in care a stat carnea la cuptor.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se feliaza bucata de carne si se serveste alaturi de sosul cu legume.

Bon Appetit!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...