Ingrediente pentru Stavrid la cuptor
4
buc stavrid,
3
buc lămâie,
1
legatură pătrunjel
verde,
sare,
ulei.
Mod
de preparare:
Spălăm
bine peștii în cazul în care îi cumparați
gata eviscerați, în caz contrar tăiații cu un cuțit foarte
ascuțit pe burtă și scoateți afară măruntaiele. Să nu cumva să
uităm de urechi, pentru că păstrăm căpățâna (arată mai bine
peștele in farfurie cu tot cu cap).
După
ce am spălat peștii bine, se vor condimenta cu sare.
Se
pun într-o tavă unsa cu ulei, se stropesc cu puțin ulei și zeama
de la 1 lamaie si jumatate.
Cealaltă
jumatate se pastrează pentru ornat.
Se
dau peștii la cuptor pentru 40-50 minute.
Servim
cu cartofi natur și ornăm cu lămâie și pătrunjel.
Totul
se stropește cu un sos făcut din zeama de la o lămâie, pătrunjel
verde, puțin ulei si 1/2 cană apă.
Iar
vinul alb este obligatoriu.
Poftă
bună!
PS:
Preferați mujdeiul, nici un fel de problemă, renunțați la sosul
de lămâie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu