Ingrediente:
1
kg prune,
2
căni
zahăr,
1
1/2 căni
făină,
1
pliculeț
praf de copt,
12
linguri apă
fiartă,
6
oua,
zahăr
vanilat,
3
linguri scorțișoară,
3
linguri pesmet,
un
praf de sare.
Mod
de preparare:
Spălăm
prunele, se taie în
jumătăți
și
se înlătură
sâmburii.
Prunele
tăiate se
amestecă
cu o
lingură
de scorțișoară.
Gălbenușurile
se bat bine cu o cană de zahăr,
se adaugă apa
fiartă, amestecând
bine după fiecare lingură
pusă.
Adăugăm
făina amestecată
cu praful de copt, apoi albușurile bătute
spumă împreună
cu o cană de zahăr.
Compoziția
o punem într-o tavă
unsă cu ulei (unt sau margarină
– ce aveți la îndemână)
și presărată
cu pesmet.
Aranjam
prunele una langă alta în
aluatul din tavă.
Amestecăm
zahărul vanilat cu o
lingură
de
scorțișoară
și se presară
înainte de a fi dată
la cuptor.
Nu
uitați să
încingeți cuptorul la 180 grade.
Poate
să stea liniștită
40-45 minute prăjitura la căldurică
în cuptor.
Când
este gata o pudrăm cu restul de
scorțișoară
și o lăsăm să
se răcească înainte
de servire.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu