joi, 29 septembrie 2011

Castraveți în oțet




Ingrediente pentru Castraveți în oțet

5 kg castraveciori,
~ 5 lingurițe boabe piper,
~ 10 lingurițe boabe muștar,
~ 10 lingurițe zahăr,
3 buc ceapă,
3 căni oțet de 9 grade,
6 căni apă,
sare.

Mod de preparare:

Castraveciorii se spală, se taie la capete și se aranjează în borcane de 800 g.
În fiecare borcan se pune câte 10 boabe de piper, o linguriță boabe de muștar, o lingură de zahăr și câteva rondele de ceapă.
Se toarnă deasupra un amestec format din o parte oțet si două părți de apă.
La fiecare litru de apă adăugăm câte o lingură de sare.
După preferință mai puteți adăuga mărar uscat și rondele de morcov.
Se astupă borcanele cu capac și se fierb 20 minute.
Un deliciu lângă orice friptură.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...