luni, 19 septembrie 2011

Pulpe de pui în vas roman



Ingrediente:

1 kg pulpe de pui,
100 g cârnat semiafumat,
1 kg cartofi,
1 căpățână usturoi,
3 linguri ulei,
3 linguri bulion,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Scufundăm vasul roman în apă rece pentru minim 20 minute.
Pulpele de pui se spală bine si se condimentează cu sare și piper.
Curățăm cartofii de coajă, se spală și se taie feliuțe de 1/2 cm..
Cârnatul se taie bucățele.
Usturoiul se curăță și se apasă puțin cu lama unui cuțit mai lat, un pic cât să crape.
Aranjăm cartofii în vas, adăugăm cârnații, usturoiul și pulpele de pui.
Stropim totul cu puțin ulei.
Se acoperă vasul cu capac și se dă la cuptor pentru o oră. (Focul se aprinde în momentul introducerii vasului în cuptor).
După o oră stropim pulpele cu bulionul diluat cu puțină apă.
Se mai dă la cuptor pentru maxim 30 minute fără capac.

O bunătate de mâncare, pulpele foarte bine făcute, cartofii foarte moi, iar cârnăciorul ușor afumat și-a pus amprenta.

Poftă bună!

4 comentarii:

  1. arata foarte apetisant. ;)

    daca imi dai voie sa iti sugerez ceva, referitor la blog, nu la mancare, mareste putin fontul la reteta ca ma dureau ochii cand citeam; am marit din browser fontul ca sa pot termina de citit.

    PS: ce e ala vas roman? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu numai că arată foarte bine, dar este și foarte gustos.
    În privința scrisului, o să-l măresc un pic.
    Iar în privința vasului roman, este un vas din lut. Daca dorești mai multe detalii găsești aici:
    http://vitoskeramia.ro/ro/vas-roman

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ai pentru ce, mă bucur dacă te-am putut ajuta

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...