Ingrediente:
1
kg pulpe de pui,
100
g cârnat semiafumat,
1
kg cartofi,
1
căpățână usturoi,
3
linguri ulei,
3
linguri bulion,
sare,
piper.
Mod
de preparare:
Scufundăm
vasul roman în apă rece pentru minim 20 minute.
Pulpele
de pui se spală bine si se condimentează cu sare și piper.
Curățăm
cartofii de coajă, se spală și se taie feliuțe de 1/2 cm..
Cârnatul
se taie bucățele.
Usturoiul
se curăță și se apasă puțin cu lama unui cuțit mai lat, un pic
cât să crape.
Aranjăm
cartofii în vas, adăugăm cârnații, usturoiul și pulpele de pui.
Stropim
totul cu puțin ulei.
Se
acoperă vasul cu capac și se dă la cuptor pentru o oră. (Focul se
aprinde în momentul introducerii vasului în cuptor).
După
o oră stropim pulpele cu bulionul diluat cu puțină apă.
Se
mai dă la cuptor pentru maxim 30 minute fără capac.
O
bunătate de mâncare, pulpele foarte bine făcute, cartofii foarte
moi, iar cârnăciorul ușor afumat și-a pus amprenta.
Poftă
bună!
arata foarte apetisant. ;)
RăspundețiȘtergeredaca imi dai voie sa iti sugerez ceva, referitor la blog, nu la mancare, mareste putin fontul la reteta ca ma dureau ochii cand citeam; am marit din browser fontul ca sa pot termina de citit.
PS: ce e ala vas roman? :D
Nu numai că arată foarte bine, dar este și foarte gustos.
RăspundețiȘtergereÎn privința scrisului, o să-l măresc un pic.
Iar în privința vasului roman, este un vas din lut. Daca dorești mai multe detalii găsești aici:
http://vitoskeramia.ro/ro/vas-roman
Merci pentru raspuns. :)
RăspundețiȘtergereNu ai pentru ce, mă bucur dacă te-am putut ajuta
RăspundețiȘtergere