Ingrediente:
Gogoșele:
150 ml
ulei,
250 ml
apă,
un praf
de sare,
o lingură
zahăr,
250 g
faină,
5 ouă,
Crema:
300 ml
lapte,
3 linguri
zahăr,
1 lingură
amidon,
100 g
unt,
esență
vanilie,
zahăr
vanilat,
200 ml
frișcă.
Mod de
preparare:
Fierbem
apa cu uleiul, sarea si zahărul.
Când
începe să clocotească adăugăm
toată
făina
și
amestecăm
bine.
După
ce se răcorește
un pic adăugăm
ouălele
unul câte
unul.
Nu
adăugăm
următorul
ou până
nu se încorporează
bine cel anterior.
Se pune
aluatul în
spriț
și
formăm
gogoșelele.
Se dau la
cuptor (încălzit
în
prealabil) pentru 25-30 minute.
Focul
trebuie să
fie aprig la început
(220 grade), apoi se poate reduce la 180 după
10 minute.
Se
pune laptele la fiert împreună
cu zahărul
și
amidonul.
Amestecăm
bine până
se
formează
o ciulama groasă.
După
ce se răceste
ciulamaua se amestecă
bine cu untul, esența
de vanilie și
zahărul
vanilat.
După
ce s-au răcit
gogoșelele,
li se vor tăia
căpăcelul,
se umplu cu un strat de cremă
și
cu unul de friscă.
Se
așează
căpăcelul,
se pudrează
cu
zahăr
vanilat și
se ornează
cu ciocolata.
Se
dau la rece până la servire.
Poftă
bună!
PS:
Gogoșelele mele au iesit bronzate bine pentru că le-am lăsat în
cuptor mai mult decât era nevoie (se poate spune că neintenționat),
dar tot răul spre bine, pentru că mi-au plăcut mai mult
crocante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu