Ingrediente:
500
g paste
(spaghete,
fusilli,
penne etc,)
50
ml ulei,
o
ceapă,
5
caței
de usturoi,
250
g cârnat
semiafumat,
3
ardei kapia copți,
2
cubulețe de brânză topită,
busuioc,
oregano,
sare,
piper.
Mod
de preparare:
Se
coc ardeii kapia, se dau cu sare și se lasă 10 minute acoperiți.
Apoi
se curăță, se înlătură cotorul și semințele, se spală în
2-3 ape și se taie fâșii.
Punem
apa la fiert, adăugând
și un praf de sare.
În
momentul în care apa clocotește punem pastele și le lăsăm să
fiarbă exact cât scrie pe ambalaj.
Când
sunt gata se pun la scurs și adăugăm puțin ulei să nu se
lipească între ele.
În
timp ce fierb pastele, călim ceapa și usturoiul tocate mărunt,
apoi adăugăm cârnații tăiați feliuțe.
Când
s-au rumenit bine cârnații, adăugăm sucul de roșii, brânza
topită tăiată cubulețe și ardeii kapia tăiați fâsii.
Condimentam
totul cu sare, piper, busuioc și oregano.
Lăsăm
să dea câteva clocote, apoi adăugăm pastele și amestecăm ușor.
Se
servesc fierbinți.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu