miercuri, 21 septembrie 2011

Paste cu cârnat și ardei copt



Ingrediente:

500 g paste (spaghete, fusilli, penne etc,)
50 ml ulei,
o ceapă,
5 caței de usturoi,
250 g cârnat semiafumat,
3 ardei kapia copți,
2 cubulețe de brânză topită,
busuioc,
oregano,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Se coc ardeii kapia, se dau cu sare și se lasă 10 minute acoperiți. 
Apoi se curăță, se înlătură cotorul și semințele, se spală în 2-3 ape și se taie fâșii.
 Punem apa la fiert, adăugând și un praf de sare. 
În momentul în care apa clocotește punem pastele și le lăsăm să fiarbă exact cât scrie pe ambalaj.
 Când sunt gata se pun la scurs și adăugăm puțin ulei să nu se lipească între ele. 
În timp ce fierb pastele, călim ceapa și usturoiul tocate mărunt, apoi adăugăm cârnații tăiați feliuțe.
 Când s-au rumenit bine cârnații, adăugăm sucul de roșii, brânza topită tăiată cubulețe și ardeii kapia tăiați fâsii. 
Condimentam totul cu sare, piper, busuioc și oregano.
 Lăsăm să dea câteva clocote, apoi adăugăm pastele și amestecăm ușor.
Se servesc fierbinți.

Poftă bună!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...