joi, 27 mai 2010

Chec alb


Ingrediente pentru Chec alb

  • 5 albusuri,
  • 1 lingurita zeama lamaie,
  • 1 pahar cu zahar pudra,
  • 1 pahar cu faina,
  • o lingurita praf de copt,
  • 1 pahar stafide,
  • esenta vanilie.

Mod de preparare:

Se bat albusele cu mixerul, la care adaugam un varf cu sare si o lingurita de zeama de lamaie.
Adaugam si zaharul, putin cate putin, batand in continuarare pana s-a umflat frumos, dam mixerul la o parte si adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Amestecam usor cu o lingura.
Adaugam si stafidele cu esenta de vanilie.

Compozitia o punem intr-o tava de cozonac (daca vrem sa fie putin mai lat checul) sau in 2 forme de chec.
Forma sa fie unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la 180 grade pentru 40- 50 minute.
Nu deschidem usa cuptorului in primele 20 minute.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...