miercuri, 5 mai 2010

Ciorba de perisoare


Ingrediente pentru Ciorba de perisoare

  • 1 buc morcov,
  • 1 buc ceapa,
  • 1/2 buc telina,
  • ulei,
  • 200 gr carne vita (vitel),
  • 100 gr carne porc,
  • 1/2 legatura marar,
  • 1/2 legatura patrunjel,
  • 2 oua,1 lingura faina,
  • 1 litru bors,
  • 1 lingura bulion,
  • 1 legatura leustean.
  • sare,

Mod de preparare:

Zarzavatul se curata si se toaca marunt.
Se caleste in 2 linguri de ulei, dupa care adaugam 2 litri de apa rece.
Lasam la fiert ~ 30 minute.
Intre timp pregatim perisoarele.
Carnea o dam prin masina de tocat impreuna cu 1/2 legatura patrunjel si o 1/2 legatura marar si o jumatate de ceapa.
Adaugam 2 oua, o lingura de faina si putin sare.
Se amesteca bine, apoi luam cu o lingurita si formam cu mana uda cu apa rece bilute pe care le punem in apa clocotita.
Cand sunt gata toate perisoarele, mai lasam sa fiarba 30 minute.
Cand sunt fierte perisoarele adaugam borsul si o lingura de bulion.
Mai lasam sa fiarba 3 minute si adaugam leusteanul taiat marunt.
Condimentam cu sare si stingem focul.

Se poate servi cu smantana si/sau ardei iute sau ca atare.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...