marți, 18 mai 2010

Prajitura Pitigoi


Ingrediente:
  • 400g faina;
  • 200g margarina;
  • 250g zahar pudra;
  • 6 oua;
  • 1/2 lingurita de bicarbonat;
  • 1/2 lamaie;
  • 6 linguri marmelada.

Mod de preparare:

Amestecam faina cu margarina, adaugam 100 g zahar, bicarbonatul si cele 6 galbenusuri.
Se impacheteaza in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Se intinde o foaie, se aseaza intr-o tava unsa cu margarina.
Se da la cuptor pentru 40 minute.
Cand este gata, intindem deasupra un strat de marmelada, apoi cele 6 albusuri batute spuma cu 150 g zahar si zeama de la 1/2 lamaie.
Se da din nou la cuptor pana se intareste albusul (~ 15 minute).
Se taie calda cu un cutit inmuiat in apa rece.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...