luni, 24 mai 2010

Rață cu portocale


Ingrediente pentru Rata cu portocale

  • o rata (~ 2,5 kg)
  • 4 portocale,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri otet balsamic,
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 50 gr unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 200 grade C.
Spalam rata, o stergem de apa, o condimentam cu sare si piper.
Legam copanele cu ata.
Punem rata intr-o tava unsa cu ulei.
Adaugam 500 ml apa si dam la cuptor pentru vreo 2 ore.
In prima ora punem folie de aluminiu deasupra, dupa care se scoate si se intoarce rata.

Intre timp spalam portocalele.
Radem coaja de la 2 din ele si le stoarcem, pastrand sucul.
A treia portocala o taiem felii subtiri, rotunde.
A patra portocala o decojim, indepartam si pielita alba si taiem felii subtiri.

Topim zaharul intr-o cratita de teflon, la foc mic.
Cand este gata, se ia de pe foc si adaugam otetul, sucul de lamaie, sucul de portocala, feliile de portocala fara coaja si coaja rasa.

Scoatem rata din cuptor, stecuram sosul si-l adaugam la amestecul de mai sus cu zahar caramelizat.
Adaugam si untul, feliile de portocala cu coaja.
Condimentam cu sare si piper.

Turnam sosul peste rata.


PS: Daca nu faceti o rata intreaga si folositi doar copanele, pieptul si aripile de exemplu reducem restul ingredientelor la jumatate.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...