Ingrediente:
Aluat:
- 700 gr. de faina,
- 100 gr. de margarina,
- 100 gr. unt sau margarina pentru uns,
- 20 gr. de sare,
- 1/2 litru de apa,
- 1/2 kg branza de vaci,
- 3 oua,
- 5 linguri zahar,
- 3 linguri gris,
- 50 g stafide,
- esenta de rom,
- coaja de la o lamaie,
- zahar pudra pentru ornat.
Modul de preparare:
Facem aluatul.
Se amesteca faina cu margarina pana la omogenizare.
Adaugam sare si apa calduta si amestecam bine.
Aluatul se imparte in 3 parti egale.
Fiecare parte se va impacheta ( impartim imaginar foaia in 3, am spus imaginar pentru ca nu o taiem)
Partea din stanga o punem peste cea din mijloc, la fel si cu cea din dreapta, tot asa si pe lungime si pe latime.
Se da la frigider pentru 30 minute.
Scoatem foile din frigider, le ungem cu unt sau margarina si le impachetam din nou ca mai sus.
Repetam operatia de cate ori putem. Cu cat o impachetam mai mult cu atat avem mai multe foi.
Amestecam branza de vaci cu oualele, zaharul,stafidele, grisul, coaja de lamaie si esenta de rom.
Intr-o tava pe care o ungem cu putin ulei, aranjam o foaie de placinta, punem jumatate din compozitia de branza, iar o foaie si compozitie de branza si la final ultima foaie.
Se va taia in bucati inainte de a o introduce la cuptor.
Se va coace pana se va rumeni deasupra. (~ 40-50 minute)
Servim atat calda cat si rece cu zahar pudra deasupra.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu