luni, 3 mai 2010

Cataif cu frisca




Ingrediente:

Aluat:
  • 300 gr faina,
  • 2 oua,
  • 1 varf cutit de sare,
  • apa cat cuprinde.
  • sau 400 gr fidea

Sirop:
  • 400 ml apa,
  • 400 gr zahar,
  • o lingurita esenta rom,
  • zahar vanilat,

Pentru ornat:
  • 500 ml frisca,
  • 50 gr  nuca macinata


Mod de preparare:


Se framanta un aluat din faina, oua, apa calda si sare.
Aluatul trebuie sa fie tare. Se lasa la rece pentru 30 minute.
Acesta se da pe razatoarea mica. Taiteii se vor insira pe o masa si se vor lasa sa se usuce.
Pentru un rezultat rapid se poate folosi si fideaua din comert.

Cand sunt uscati bine se vor pune intr-o tava unsa cu unt.
Se pune unt si deasupra taiat in bucatele mici. (~ 50 gr)
Se da la cuptor la foc potrivit (180 grade C) pentru 15 minute. 

In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa dea cateva clocote.
Se da deoparte , se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.

Se toarna fierbinte peste taiteii rumeniti si se mai da la cuptor inca 20min.

Dupa ce se raceste intindem frisca batuta cu zahar dupa gust.

Se lasa la rece cel putin 3 ore.

Servim cu nuca pisata deasupra.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...