duminică, 9 mai 2010

Ficat delicios

O reteta interesanta, gasita pe unul din site-urile romanesti cu retete.
M-a mirat ca are la ingrediente malai si din curiozitate am si incercat reteta.
Iata ce a iesit. Nu mai spun de gust, care este intradevar deosebit si chiar te lingi pe degete cat e de bun.



Ingrediente:

  • 600 gr ficat de vita (vitel),
  • 3 linguri malai,
  • 1 lingura praf de usturoi,
  • 1 lingurita delikat,
  • 2 lingurite boia dulce sau iute,
  • piper,
  • ulei,
  • 2 cepe,
  • 2 linguri bulion
  • 2 lingurite otet balsamic.
 

Mod de preparare:

Am taiat ficatul in fasii de 1 cm grosime si 10 cm lungime.
Se amesteca intr-un bol malaiul cu praful de usturoi, boiaua de ardei care poate fi ori iute ori dulce in functie de voi, delikatul si piper dupa gust.
Tavalim ficatul prin compozitie si se prajeste in ulei pe ambele parti, cate un minut pe fiecare parte.
Se scoate pe un platou.
In acelasi ulei calim cepele taiate solzisori, cand incep sa se rumeneasca adaugam bulionul si 2-3 lingurite de otet balsamic.
Se amesteca, se adauga si ficatul si se mai lasa cateva minute.
Se serveste fierbinte cu muraturi.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...