Ingrediente:
800 g osânză,
1/2 kg marmeladă,
2 kg făină,
2 ouă,
40 g zahăr vanilat,
300 ml apă minerală,
10 g praf de copt,
o linguriță oțet,
50 g drojdie,
200 g zahăr pudră.
Mod de preparare:
Într-un castron mare cernem făina cu zahărul vanilat.
Facem o gaură în mijloc și adăugăm ouăle, apa minerală, drojdia și praful de copt stins cu oțet.
Se frământă totul foarte bine.
Osânza se dă prin mașina de tocat și se amestecă cu 1-2 linguri de făină, apoi se împarte în 4 părți egale.
Aluatul se întinde pe o planșetă, peste care se întinde o parte din osânză.
După care se împachetează cam așa:
Se dă la rece pentru jumătate de oră.
Se repetă operațiunea de încă trei ori, adică până se termină osânza.
Se întinde foaia de 1/2 cm și se taie pătrățele cu lungimea de 5 cm.
Se pune câte o bucățică de marmeladă în centrul fiecărui pătrățel și se unesc câte două capete pe diagonală.
Se coc în cuptorul încins la 180 grade pentru 15-20 minute sau până se rumenesc.
Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.
Potă bună!
PS:
Încercați să nu lăsați aluatul mai mult de jumătate de oră la frigider, pentru că el crește foarte mult chiar și la rece.
Nu aveți osânză? Se pot face și cu unt, nu e același lucru, dar de ce nu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu