luni, 23 ianuarie 2012

Salată braziliană cu cartofi


Ingrediente:

4 cartofi mari,
2 morcovi,
1 ceapă,
150 g mazăre,
100 g porumb,
2 ouă fierte tari,
o lingură oțet,
sare,
piper,
maioneză dintr-un ou, 
măsline pentru ornat.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii și morcovii curățați de coajă.
După ce s-au fiert, se lasă la răcit, apoi se taie cubulețe mici.
Într-un castron mai mare amestecăm cartofii și morcovii cu mazărea (fiartă și răcită dacă folosiți congelată sau din conservă gata fiartă) cu porumbul și ceapa tăiată fideluță.
Condimentăm cu sare și piper.
Adăugăm oțetul și amestecăm bine, apoi adăugăm maioneza.
La sfărșit adăugăm ouăle tăiate fâșiuțe și amestecăm ușor.
Se dă la rece pentru minim 30 minute.
Când servim ornăm cu măsline.
Poftă bună!

3 comentarii:

  1. Nu numai că arată bine, dar este și foarte gustoasă.
    Pot să spun că este o variantă a salatei noastre orientale cu legume.

    RăspundețiȘtergere
  2. Genaiala ,o pregatesc si eu in seara asta .Mi-ai facut pofta :D :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...