Ingrediente pentru Cârnați de casă
4,5 kg carne de porc cu ceva mai multă grăsime,
1 kg carne de vită,
5 căpățâni de usturoi,
50 g boia dulce,
25 g boia iute,
25 g piper negru măcinat,
50 g sare,
3 pachete condimente cârnați (fuchs),
200 ml apă,
10 m mațe de porc.
Mod de preparare:
În primul rând spălați mațele bine în multe ape, apoi lăsațile în apă în care puneți o lingură de oțet.
Carnea se spală, se lasă la scurs și se taie bucățele.
Carnea de vită se dă prin mașina de tocat de două ori, carnea de porc o singură dată.
Într-o oală sau castron mare, să puteți amesteca cu ușurință, se pune carnea tocată și se amestecă cu usturoiul pisat (eventual se poate da prin mașina de tocat de două ori) și toate condimentele.
Nu uitați să adăugați apa.
Dacă vă plac cârnații picanți, mai adăugați 2-3 ardei iuți tocați mărunt și măriți cantitatea de boia iute și piper.
Mațele se porționează în bucăți de maxim 1 metru, ca să vă fie ușor la umplut.
Se pune pâlnia specială pentru cârnați la mașina de tocat și se umplu mațele.
Cărnații se lasă 2-3 zile la zvântat la rece înșirați pe o sfoară (sau băț).
La capete ar fi de preferat să faceți un nod (poate două).
Se prăjesc în untură sau ulei.
Poftă bună!
Ce imbietor arata acolo in farfurie,yammy,yammy...!Deliciosi!Pupici:x
RăspundețiȘtergereAnul acesta parca au iesit mai buni ca niciodata! Si sunt si mai buni cand stii ce ai pus in ei.
RăspundețiȘtergerePupici